Nautic.jpg

Pietari - Viipuri

 FMI.gif


FMA.gif
 

Venerekisteri

Suomen Purjehdus ja Veneilyn jäsenseurat ylläpitävät Suomen Purjehdus ja Veneilyn venerekisteriä. Rekisteriin liitetään kaikki seuran rekisterissä olevat katsastetut tai mitatut veneet, joilla on joko Suomen Purjehdus ja Veneilyn tai kansainvälisen luokkaliiton myöntämä purjenumero.

Purjenumeron käyttö perustuu vahvaan purjehdustraditioon ja kansainvälisiin kilpapurjehdussääntöihin. Purjenumero on pakollinen kaikissa purjehduskilpailuissa, ja sen ovat perinteisesti hankkineet myös matkapurjehtijat. Purjenumero toimii selkeänä venekohtaisena tunnisteena vesillä liikuttaessa. Kansainvälisen Purjehtijaliiton (ISAF) sääntöjen mukaan Suomen Purjehdus ja Veneily on ainoa instanssi Suomessa, joka saa myöntää FIN-tunnuksella kansainvälisesti hyväksyttyjä, kilpapurjehtimiseen oikeuttavia purjenumeroita. Veneilijät, joilla ei ole Suomen Purjehdus ja Veneilyn hyväksymää purjetunnusta, ilmaisevat kansallisuutensa perälipun avulla.

 

Purjenumerot jäävät historiankirjoihin

 

Suomen Purjehdus ja Veneily on yli 40 vuoden ajan koonnut ja julkaissut Veneilijän vuosikirjaa (Purjehtijaliitto julkaisi kirjaa nimellä Purjehtijan Vuosikirja), jossa purjenumerorekisteri ja moottorivenerekisteri ovat kokonaisuudessaan listattu. Myös www-sivuilta on mahdollista hakea vene- tai omistajatietoja. Suomen Purjehdus ja Veneilyn ylläpitämä purjenumerorekisteri on ainoa venerekisteri Suomessa, josta jää merkintä historiaan. Muita venerekistereitä ei julkaista painettuna ja ne tallennetaan sähköisesti. Veneilijän vuosikirjat ovat ainoita dokumentteja, joista voi seurata purjeveneiden omistajahistoriaa vuosikymmeniä taaksepäin.Suomen Purjehdus ja Veneily ry | Ahventie 4 A 19 | 02170 Espoo | p. 020 796 4200 | toimisto@spv.fi
Sivuston tekninen toteutus: Pingvin Designs Oy